SUPER služba SAT.TV – 400 nekódovaných stanic přes HBB TV

bez štítku | HBB TV · novinka v éteru · zajímavost

Eutelsat testuje službu sat.tv jako HbbTV aplikaci

Francouzský satelitní operátor Eutelsat rozvíjí svůj projekt sat.tv, který byl poprvé představen v dubnu 2016. Aplikace sat.tv nabízí program okolo 300 bezplatných stanic, které jsou šířeny ze satelitů Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E.

V březnu letošního roku byly do aplikace přidány stanice ze satelitů Eutelsat a Nilesat na pozici 7°W. Nyní operátor spouští HbbTV aplikaci, kterou nabízí na pozici 13°E.

V současné době projekt sat.tv nabízí program více než 400 nekódovaných televizních stanic, které se vysílají z pozic 13°E a 7°W. Aplikace podporuje zařízení s operačními systémy Android a iOS a umožňuje divákům například vytvoření personalizovaného průvodce oblíbenými stanicemi, upozornění na vysílání oblíbených pořadů a rovněž i sdílení sledovaných pořadů na sociálních sítích.

Vedle toho aplikace umožňuje prozkoumat zahraniční stanice a jejich program vy vyhledávání pořadů na stanicích v jiných jazycích.

Eutelsat rozvíjí projekt o novou možnost – interaktivní službu pro televizory a satelitní přijímače s podporou HbbTV. Na satelitu Eutelsat Hot Bird 13C (13°E) se vysílá zkušební program SAT.TV. Vysílání je šířeno v HD (720p) a obsahuje animaci sat.tv s informací, že obsah je dostupný na zařízeních s podporou HbbTV po stisknutí červeného tlačítka.
Obrázek k textu: Eutelsat testuje službu sat.tv jako HbbTV aplikaci

Eutelsat testuje službu sat.tv jako HbbTV aplikaci

Aplikace funguje zatím jen ve francouzštině. Na úvodní stránce je nutné zadat čtyřmístný kód, který umožní spárovat televizor nebo přijímač s aplikací v mobilním zařízení. Kód lze získat výběrem položky „Pair my TV set“. Je vyžadováno zalogování v aplikaci (s kontem sat.tv, přes Facebook či Google).
Obrázek k textu: Eutelsat testuje službu sat.tv jako HbbTV aplikaci

Eutelsat testuje službu sat.tv jako HbbTV aplikaci

HbbTV aplikace sat.tv má testovací charakter a programová pozice SAT.TV je v provozu jen několik hodin denně. V době publikování zprávy nebyla HbbTV aplikace v provozu.

technické parametry – SAT.TV (vysílání je v provozu jen příležitostně!):

• Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 11,642 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA


Bez příspěvku

Přidat příspěvek

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *