Skylink: Vypnutí CS Filmu na původní pozici, start AMC na novém TP

bez štítku | HD vysílání · informace o přeladění · SKYLINK

Provozovatel česko-slovenské satelitní platformy Skylink, společnost M7 Group, pokračuje v optimalizaci distribuce placených programů. K dnešnímu dni končí programy CS Mini, CS Film, HOROR FILM na původní pozici a zároveň startuje stanice AMC Channel na nové kapacitě.

Dětský kanál CS Mini (6:00 – 12:00 hodin), stanice českých a slovenských filmů CS Film (12:00 – 24:00) a program pro fanoušky hororů, fantasy a mystery žánru Horor Film (00-05h) ukončil dnes vysílání na staré frekvenci. Tyto programy mohou zájemci sledovat z nových parametrů.

Uvolněnou kapacitu nově využívá filmový kanál AMC Channel.

Jak postupovat pro jejich naladění

Pro sledování všech výše uvedených programů je potřeba naladit tyto programy na satelitním přijímači. Nové technické parametry pro naladění jsou uvedeny níže.

Zákazníci se satelitními přijímači s funkcí FastScan (většina přijímačů s označením Skylink READY) se tímto problémem nemusí zabývat – naladění nových programů a všechny změny parametrů vysílání se na takovémto přijímači provedou vždy automaticky.
Ostatní zákazníci Skylinku budu muset tyto programy naladit manuálně. Doporučujeme postupovat dle návodu k obsluze satelitního přijímače.

Technické parametry pro naladění programů CS Mini, CS Film a HOROR FILM:

Satelit: Astra 3B (23,5°E)
Kmitočet: 11 934 MHz
Polarizace: Vertikální
Symbolová rychlost: 27 500 kS/s
FEC: 3/4
Norma: DVB-S2/8PSK
Pilot: ON

Technické parametry pro naladění programů AMC Channel:

Satelit: Astra 3B (23,5°E)
Kmitočet: 11 797 MHz
Polarizace: horizontální
Symbolová rychlost: 29 500 kS/s
FEC: 3/4
Norma: DVB-S2/8PSK
Pilot: ON

Programy jsou vysílány v kompresním formátu MPEG-4, pro jejich příjem je tedy potřeba HD satelitní přijímač (nejlépe s certifikátem Skylink READY).


Bez příspěvku

Přidat příspěvek

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *